Кой к’вото ще да казва, ама аз правя най-хубавите принцеси с кайма в околията и на Балканския полуостров. Необходимите продукти за поне половин хляб филийки са следните:

1. 0.250гр кайма

2. подправки, к’вито ти видят очите 😀 Аз слагам сол, черен и червен пипер, къри, соев сос, 1 яйце, 3-4-5с.л. дом.пюре, настърган кашкавал(може и кимион, ама на бате ти Спаси вече много му замирисва на кюфтета и е сложил табу на кимиона вкъщи 🙂 ) и почваш да месиш. Месиш, месиш, месиш, докато ти дойде акъла в главата и почваш да мажеш върху (хубаво е) предварително нарязаните филийки. Ако те мързи да режеш, е, заводът доставя и нарязан, бел, чуден хлебец. Хубаво е да са тънко намазани филийчоците, щото, ако са дебело намазани, каймата идва в повече и долният пласт кайма не може да се опече и става алангле отдолу. Е, някой може и да обича алангле(така ли се пише????), но не е здравословно. Ама, не пък и безкрайно тънко, че чак да прозира. Нормално, хубаво омазана филия. Слагаш я в парти грила ( хубаво е да е включен предварително, за да не се чака дълго да се опече това блаженство) и чакаш да се изпече хубаво каймата. НЕ слагайте масло под каймата! Повтарям – НЕ СЛАГАЙТЕ МАСЛО под каймата, защото каймата ще се свие и изобщо няма да имат хубав външен вид, най-малкото. След като се изпекат, вадиш, чакаш малко да поизтинат, за да няма „аааууу, от къде са ти гредите, куме“ и нападаш смело. Вървят със студена бирица, кафенце или каквото друго там си пийваш 🙂

Наздраве … исках да кажа – добър апетит 🙂

Advertisements