Ако си в свинско настроение, първо отиваш в най-близкия магазин за Елитни дрехи Втора употреба, където пръскаш минимално количество пари за максимално количество сравнително качествени дрехи – къде потребни, къде – не и си излизаш. Ако това не помогне, значи голямо прасе те е налегнало. Тогава продължаваш със стъпка No.2 – правиш си бисквитена торта. Не, не, хич не се притеснявайте, че ще трябва да варите тепърва кремовеее, мемовеее, хич даже не си го и помисляйте! В магазинчето има едни кремчета на др. Йоткер. Има ягода и шоколадов, може да има и други, но тъй като аз съм заклет фен на шоколада (дори в най-гадните ми дни, когато ми се повдигаше от него – пак не го щадях), си взимам 2 пакетчета от др Йоткер шоколад, 3 пакета обикновени бисквити (ама от най-обикновените) и един литър прясно мляко. Сега, чувствам се длъжна да поясня, че има два вида обикновени бисквите – едни в червени пакети и едни в сини. Има разлика във формата им и май и са с една-две бройки разлика, ама нейсе, все става вкусно. И такааааа – „изгонвате“ чавето с татко му в отсрещната детска градина под предлог, че ще си почивате и почвате да „злодействате“. То на пакетчето на крема е описано как се приготвя, но да спомена и аз – сипва се 300гр от студеното прясно мляко в съда, в който ще го миксирате, сипвате едното пакетче крем и почвате да миксирате с миксера или този другия уред, че му забравих името, дето пасира – пасатора. Пише, че става за 3 минути, ама при мене става и за 1 🙂  Казвам тези пропорции, защото ми е малък съдът, но, ако вашият е по-голям, може и удвоеното количество – 6оогр студено прясно мляко и 2-те пакетчета кремец. Става разкошно! Сега, пак да поясня, че не за друго „гоните“ чавето с татко му, а, за да не ви подяжда откъм кремечето. Вие си направете сметка за колко чудно вкусен крем иде реч. И така, след като кремът е готов (две минути, както се разбрахме), се почва голямото мацане. В една голяма кръгла чиния, тортена, ако може, се реди първият ред – аз слагам 3х3 бисквити и отгоре смело и безотговорно слагам доволно количество крем. И се изживявам като един Леонардо, като един Микеланджело, като един Пикасо, ако щеш, макар че той малко грозно рисува, ама толкова може човекът. След това се реди втория ред, пааааааак обилно от шоколадеца, акто гледате да не го опитвате чак толкова много, все пак трябва да остане и за торатата. Идва ред на третия ред и пак обилно с шоколад, като вече и отстрани се маже. Не мой остана ненамазано място!!!!! И после бързо в хладилника! Хич не си и помисляйте да изкарате прането от хладилника и да го проскате. Първо тортата в хладилника! Те тава е! След известно време, като стегне кремчето, вадите тортата и ма’ате здраво и на воля!

Да ви е вкусно!

Advertisements